• Inici
13
07
2018

MIREIA VIDAL: El cant i el meu equilibri interior (Reflexió)

El cant, per a mi, mai ha estat només una expressió artística o una afició qualsevol. De fet, el cant és, en el meu cas, com un d’aquells sospirs que a vegades hem de fer per treure-ho tot i recuperar el nostre equilibri interior.

No he estat mai una d’aquelles persones que obtenen el talent de cantar des de petites, sinó que és una afició que he anat desenvolupant a poc a poc. A més, sempre he estat una noia tímida i una mica insegura i, a mesura que avancen els anys, sento que cantar es va convertint en la meva manera de expressar els meus sentiments i emocions.

És per això que cantar ha esdevingut una necessitat per a la meva salut mental perquè, inconscientment, m’obliga a desconnectar de l’estrès que a vegades suposa el meu dia a dia i a connectar amb el meu cos.

Evidentment, quan just començava amb les classes de cant ara fa 4 anys, no era conscient del paper fonamental que té el cos a l’hora de cantar però, a poc a poc, les diferents professores del Nina Studio i la meva experiència personal m’han ensenyat la estreta relació que manté aquest amb la meva veu.

A Nina Studio es practica no només la tècnica vocal sinó que també es té molt en compte la posició del cos a l’hora de cantar i això t’ajuda a prendre consciència de la quantitat de factors que determinen la teva veu quan exerceixes la pràctica vocal. En algunes classes, just abans de començar amb exercicis vocals, fem uns breus minuts de pilates que actuen com una mena de transició entre l’estrès i la relaxació i preparació de la qual un ha de gaudir abans de cantar.

Durant aquests anys de classes, he après, sens dubte, noves tècniques vocals com el twang o la massa fina i he desenvolupat el meu potencial àmpliament, però d’allò que estic més satisfeta és de la importància que ha pres el meu cos quan canto ja que, d’aquesta manera, mitjançant la veu puc alliberar el cos de les tensions del dia a dia.

Comentari
0

Deixar un comentari

Top