CONFERÈNCIES

Diapositiva1TALENT I FORMACIÓ

La formació acadèmica i el coneixement al qual aspirem haurien de potenciar les nostres habilitats. Ningú ens garanteix que arribem a ser Mozart, Einstein o Messi però el cert és que tots naixem amb un talent ocult en algun gir del nostre cervell. La nostra obligació és descobrir-lo i cultivar-lo amb l’objectiu de ser i sentir-nos útils.

Diapositiva01ATLETES DE LA VEU

Els actors i cantants són atletes de la veu. La seva preparació física i vocal és equiparable a la d’un esportista. L’entrenament és la clau per aconseguir l’èxit, és a dir, transmetre amb eficàcia un text, unes notes o una coreografia. La màgia arriba amb el domini de la tècnica i aquesta amb l’entrenament sistemàtic.

Diapositiva1ART I EMPRESA

L’acció de crear és comuna a l’art i l’empresa. Dos àmbits diferents, en aparença, que necessiten d’habilitats semblants. La repetició, l’assaig i la sistematització són els instruments de control de l’artista. I de l’empresari. L’art no és atzar sinó observació, error, correcció i tècnica adquirida per guanyar en eficàcia i precisió. La creativitat, com la inspiració, si és que arriba que ens enxampli amb la partitura ben apresa per poder, si cal, improvitzar. Crear és emprendre. Emprendre és crear.

Diapositiva01AMB VEU PRÒPIA

35 anys de carrera artística al teatre, la televisió i la música són el fil conductor del llibre que vaig publicar l’any 2014 i que parla d’un ofici, el d’actriu i cantant i de l’instrument que el fa possible, la VEU. A partir del llibre, en les presentacions parlo de tres aspectes fonamentals: el meu ofici, la veu i els valors dels quals m’he servit per fer un ofici dur i inestable de mena.

a

11026023_904104726279148_2965926667527211045_n

Sé molt bé que l’emoció viscuda en un concert o en una funció roman durant molt de temps al cor i la ment de l’espectador. Aquest mateix objectiu ha de perseguir una conferència. Sacsejar, convèncer, emocionar, tocar, arribar. Crear reacció. Acció.

Top